Fakti Par Ocelots

{h1}

Oceloti ir mazi, savvaļas kaķi, kas ir apmēram divreiz lielāki nekā mājas kaķi. Oceloti ir otri lielākie plankumainie kaķi dienvidamerikā pēc jaguāriem.

Oceloti ir mazi, amerikāņu savvaļas kaķi, kas ir apmēram divreiz lielāki nekā mājas kaķi. Viņu mēteļiem ir atšķirīgs marķējums ar visdažādākajiem rakstiem. Katra ocelota zīmējums ir unikāls ar tumšiem plankumiem uz oranža, dzeltenbrūna un balta mēteļa.

Vārds "ocelot" nāk no acteku vārda "tlalocelot", kas saskaņā ar Sandjego zooloģisko dārzu nozīmē lauka tīģeri. Ocelotus dažreiz sauc arī par krāsotiem leopardiem - to marķējuma dēļ - un punduru leopardiem - to marķējumu un lieluma dēļ. Tomēr oceloti ir tikai attālināti saistīti ar īstajiem leopardiem vai tīģeriem. Leopardi un tīģeri ir apakšgrupas Pantherinae (rēcoši kaķi) locekļi, un oceloti ir Felinae (mazu kaķu) apakšgrupā.

Izmērs

Tāpat kā mājas kaķiem, ocelotiem ir šaura žokļa līnija, garas astes un kaislīgi ķermeņi. Kaut arī lielāki par mājas kaķiem, oceloti nonāk līdz pieauguša vīrieša cilvēka ceļgalam. Oceloti izaug apmēram no 29 līdz 39 collām (73 līdz 100 centimetriem) - mātītes ir nedaudz mazākas. Tēviņi sver no 15 līdz 34 mārciņām. (No 7 līdz 15,5 kg) un mātītes sver no 14,5 līdz 25 mārciņām. (No 6,6 līdz 11,3 kg), saskaņā ar Sandjego zooloģisko dārzu. Oceloti ir otri lielākie plankumainie kaķi Dienvidamerikā pēc jaguāriem.

Biotops

Oceloti ir sastopami Amerikas Savienotajās Valstīs, Meksikā, Centrālamerikā un Dienvidamerikā visās valstīs, izņemot Čīli. Amerikas Savienotajās Valstīs šie kaķi ir atrasti Arizonā un Teksasā.

Viņi ir pielāgojušies daudzām dažādām vidēm, ieskaitot ērkšķu krūmājus, piekrastes purvus, mangrovju mežus, savannu zālājus un tropu un subtropu mežus, liecina Starptautiskā dabas aizsardzības savienība (IUCN).

Paradumi

Šie solidārie savvaļas kaķi ir nakts, kas nozīmē, ka viņi ir aktīvi naktī un miega laikā. Viņi guļ kokos un krūmos. Katru nakti viņi dodas no 1 līdz 5 jūdzēm (1,6 līdz 8 kilometriem), lai medītu un nogalinātu vienu dzīvnieku katrā 3,1 ceļojuma stundā, norāda savvaļas dzīvnieku aizstāvji.

Oceloti ir teritoriāli. Viņiem parasti ir no 2,4 līdz 56 kvadrātjūdzēm (4 līdz 90 kvadrātkilometri) vīriešiem un no 0,62 līdz 46,6 kvadrātjūdzēm (no 1 līdz 75 kvadrātkilometriem) sievietēm. Vīriešu teritorijas bieži pārklājas ar vairākām sieviešu teritorijām.

Oceloti nav rēcoši kaķi; tā vietā viņi satracinās un var “nomurmināties” viens otram, saskaņā ar Sandjego zooloģisko dārzu. Viņi satiksies tiesas laikā.

Diēta

Ocelots medī laupījumu arī uz zemes un kāpj kokos, lai medītu. Viņi ir plēsēji, tāpēc viņi ēd tikai gaļu. Kā plēsējiem ocelotiem ir īpaši zobi gaļas ēšanai. Viņi ir picky ēdāji; viņi noņems kažokādas un spalvas no sava laupījuma, pirms viņi to ēd. Tad viņu asie priekšzobi noplēš gaļu no kaula, un viņu aizmugurējie zobi sagriež gaļu mazākos gabalos, piemēram, ar šķērēm.

Parasti viņu laupījumā ietilpst vardes, iguānas, truši, zivis, krabji, grauzēji, pērtiķi un putni, liecina National Geographic. Lai novērstu atkritumu rašanos, oceloti paslēps savu laupījumu un atgriezīsies to pabeigt, kad atkal būs izsalkuši.

Fakti par Ocelots: līdz

Pēcnācēji

Saskaņā ar Mičiganas Universitātes Dzīvnieku daudzveidības tīmekli (ADW) pārošanās sezonā vīriešu un sieviešu oceloti pārojas 5 līdz 10 reizes dienā. Viņiem ir jāsamierinās tik daudz reižu, jo ir ļoti grūti iestāties sievietes ocelot.

Ja mātīte tomēr iestājas grūtniecība, viņas grūtniecības laiks būs aptuveni no 79 līdz 85 dienām un viņa dzemdēs vienu līdz trīs mazuļus. Bērnu ocelotus sauc par kaķēniem.

Kaķēni piedzimstot ir ļoti mazi, sver tikai 7 līdz 12 unces (no 200 līdz 340 gramiem). Kaķēni, dzimuši ar aizzīmogotām acīm, pirmo reizi pamana māti 14 dienu vecumā. Pēc tam viņi tiek atšķirti 6 nedēļu vecumā.

Kaķēni var dzīvot mātes teritorijā ne ilgāk kā divus gadus pirms došanās mājās. Sievietes kļūst seksuāli nobriedušas 18 līdz 22 mēnešus vecas, un tēviņi kļūst seksuāli nobrieduši apmēram 15 mēnešu vecumā. Viņi dzīvo vidēji apmēram 13 gadus.

Klasifikācija / taksonomija

Šeit ir ocelotu klasifikācija saskaņā ar integrēto taksonomisko informācijas sistēmu (ITIS):

Karaliste: Animalia
Subkingdom: Bilaterija
Infarkingdom: Deuterostomija
Patvērums: Chordata
Apakšpatvērums: Vertebrata
Infraphylum: Gnathostomata
Superklase: Tetrapoda
Klase: Zīdītāji
Apakšklase: Terija
Infraclass: Eitērija
Pasūtīt: Plēsējs
Suborder: Feliformia
Ģimene: Felidae
Apakšģimene: Felinae
Ģints: Leopardus
Sugas: Leopardus pardalis

ITIS uzskaita arī 10 pasugas. Tomēr IUCN kaķu speciālistu grupa saka, ka jaunākā molekulārā analīze ir atklājusi tikai četras atšķirīgas kopas, tāpēc ocelotu taksonomija tiek pārskatīta.

Aizsardzības statuss

Saskaņā ar IUCN, kā suga oceloti netiek apdraudēti. Tās tiek klasificētas kā vismazākās bažas, jo tām ir plaša izplatība no Argentīnas ziemeļiem līdz ASV dienvidrietumiem, un to iedzīvotāju skaits pārsniedz 40 000 pieaugušo tikai Brazīlijā. Saskaņā ar savvaļas dzīvnieku aizstāvju datiem viņu kopējais iedzīvotāju skaits svārstās no aptuveni 800 000 līdz 1,5 miljoniem.

Tomēr noteiktos reģionos oceloti saskaras ar draudiem. Iedzīvotāji Kolumbijā, Argentīnā un Brazīlijas apgabalos ārpus Amazones baseina ir uzskaitīti kā neaizsargāti. Meksikā un ASV ocelotu populācija ir klasificēta kā apdraudēta. Teksasā šis skaitlis ir dramatiski samazinājies, paziņoja Kaķu speciālistu grupa. Tiek lēsts, ka ir tikai no 50 līdz 80 indivīdiem.

Saskaņā ar IUCN laikposmā no 1960. līdz 1980. gadam attīstījās plaša kažokādu tirdzniecība. Oficiāli tika pārdoti vairāk nekā 566 000 kažokādu. Mētelis, kas izgatavots no ocelot kažokādas, varētu pārdot par 40 000 USD, saskaņā ar ADW. Bet kopš 1989. gada oceloti ir aizsargāti ar importa aizliegumiem visām plankumainajām kaķu sugām. Medības ir aizliegtas lielākajā daļā Dienvidamerikas un Centrālamerikas, kā arī ASV.

Oceloti ir iekļauti ASV Zivju un savvaļas dzīvības dienesta apdraudēto sugu sarakstā.

Oceloti kā mājdzīvnieki

Divdesmit vienā valstī ir aizliegti visi bīstamie eksotiskie mājdzīvnieki, ieskaitot savvaļas kaķus; piecās (Alabamas, Nevada, Ziemeļkarolīnas, Dienvidkarolīnas un Viskonsinas) nav likumu par bīstamu savvaļas dzīvnieku turēšanu par mājdzīvniekiem. Pārējie 24 štati atļauj noteiktas sugas vai pieprasa atļaujas, liecina Big Cat Rescue dati.

Papildu resursi

  • Lielo kaķu glābšana: fakti par Ocelot
  • Starptautiskā apdraudēto kaķu biedrība: Ocelot
  • IUCN kaķu speciālistu grupa: Ocelot


Video Papildinājums: ✔ Minecraft: 5 Things You Didn't Know About the Ocelot.




Pētniecība


Zirnekļu Veidi Un Fakti Par Zirnekļiem
Zirnekļu Veidi Un Fakti Par Zirnekļiem

Nesen Atklātajam Karavīru Lapsenei Ir Milzu Žokļi
Nesen Atklātajam Karavīru Lapsenei Ir Milzu Žokļi

Zinātne Ziņas


Vulkāni Izceļas Zem Arktikas Ledus
Vulkāni Izceļas Zem Arktikas Ledus

Daudz Laimes Dzimšanas Dienā, Dzīvā Zinātne! 10 Gadi Pārsteidzošu Zinātnes Atklājumu
Daudz Laimes Dzimšanas Dienā, Dzīvā Zinātne! 10 Gadi Pārsteidzošu Zinātnes Atklājumu

Atsevišķs Psihedēlisks Narkotisko Vielu Ceļojums Var Mainīt Jūsu Personību Gadiem Ilgi
Atsevišķs Psihedēlisks Narkotisko Vielu Ceļojums Var Mainīt Jūsu Personību Gadiem Ilgi

Dzīvnieku Sekss: Kā To Dara Galápagos Bruņurupuči
Dzīvnieku Sekss: Kā To Dara Galápagos Bruņurupuči

Ne Tik Gnarly: Skeitbords Katru Dienu 176 Bērnus Sūta Uz Ur
Ne Tik Gnarly: Skeitbords Katru Dienu 176 Bērnus Sūta Uz Ur


LV.WordsSideKick.com
Visas Tiesības Aizsargātas!
Pavairošana Materiālu Atļauts Tikai Prostanovkoy Aktīvu Saiti Uz Vietni LV.WordsSideKick.com

© 2005–2020 LV.WordsSideKick.com